TrekkerHack 2018

hackathon

#1

Datum: 31 augustus en 1 september
Plaats: Boomkwekerij Fleuren, Baarlo
Aankondiging: https://www.farmhack.nl/activiteiten/trekker-hack/

Post-event blog post: https://www.farmhack.nl/resultaten-trekkerhack/
Presentations:

  • Vik Vandecaveye (CNHi) on the topic of machine interoperability (Google Drive).

Interesting topics on the forum

Inleiding

De aanleiding voor de Trekker Hack is de gedeelde ambitie van een aantal partijen om het gebruiksgemak en de uitwisselbaarheid van trekker data te vergroten. En om te verkennen welke nieuwe inzichten je kan ontlenen aan het integreren van trekker data met bijvoorbeeld opbrengstdata.

Tijdens de hackathon wordt de eerste Nederlanse ISOBlue die door @Auke en @Roel in elkaar is gezet getest. ISOBlue is een open platform voor het uitlezen van trekker data ontworpen en ontwikkeld door @aultac, @wang701, e.a. op Purdue University.

Ook is er 1 jaar machine data beschikbaar uit een pilot waar gastheer Han Fleuren van boomkwekerij Fleuren, in participeert. Dankzij de pilot is ervaring opgedaan met een plug-and-play CAN-interface om data uit de tractor in een grote open database in de cloud van Beijer (Vetuda.com) samen te brengen.

Challenges

1. Open source hardware

Met enkele hardware wizards richten we ons op het vergroten van het gebruiksgemak en de uitwisselbaarheid van trekker data met behulp van een bestaande open source hardware oplossing.

2. Trekker data en open source hardware

Veel van de data op de ISObus verlopen via geëncodeerde berichten. Tijdens de hackathon willen we de mogelijkheid verkennen van het ontwikkelen van een soort database met standaard vertalingen voor deze berichten

3. Data science

Wat heeft de boer aan machine data en andere sensordata? Welke nieuwe inzichten levert het op als je machine data integreert met opbrengstdata, satellietgegevens, weerdata, bodemdata en bedrijfsgegevens?

Meedoen en op de hoogte blijven

Ben u geïnteresseerd in dit onderwerp? Wilt u iets delen of op de hoogte blijven? Volg de ontwikkelingen rondom de (Nederlandse) ISOBlue initatief in de ISOBlue (EN) categorie. Als u een account aanmaakt krijgt u automatisch samenvattingen van de berichten op het forum.


#2

During the hackathon Vik Vandecaveye from CNHi joined us to explain how the industry regards the topic of farm machine interoperability. This is the full presentation:


Betekent de AVG het einde van data silos en vendor lock-in?
#3

Hello everybody!
Hope you enjoyed the TrekkerHack at Baarlo (and Groningen). It was my first day of the internship at FarmHack, but it was nice to see everyone collaborate and try to fix issues with tractor data. I’ve learned a lot and I hope to see all of you one day during my internship.
I’ve written a blog (with the help of Marijn), so you can see the progress we made during the two days.

Thanks and have a nice day!
~ Marius


#4

Snelle update: Het is even wat stil op het forum, omdat we nu rond de norms wat minder makkelijk open communiceren, maar er gebeurt genoeg!

  • @Auke en @Roel hebben met behulp van de norms de data van de trekker hack deels kunnen decoderen (minus de proprietary signalen) - Auke zal nog een update op het forum plaatsen

  • 17 nov (save the date!) gaan we naar @derk en @Pieter om aan de bodemverdichting casus te werken (avond ervoor erheen). Doel is om aantal gestandaardiseerd testjes te doen met hun trekkers (Case en Massey Fergison) rond aftakas, toerental, brandstofverbruik, hefweerstand.

  • Er is interesse van KPN om aan te haken voor connectivity/cloud opslag

  • Er zijn 2 partijen in de achterhoek met waanzinnig veel interessante kennis. Take aways: zij beschikken over Spaanse diagnoseapparatuur, die we zouden kunnen gebruiken om meer uit onze meet experimenten te halen (reverse engineeren). Ik nodig hen uit voor event bij Derk & Pieter.

  • Op 29 en 30 november zal de nationale bodemhack plaatsvinden, op de campus van Wageningen UR. Een initiatief van Vitens, ASR en Rabobank. Ik wilde graag voorstellen om deze hackathon te gebruiken om aan onze “free machine data” solution te werken: zowel om vaart te maken, bijvoorbeeld met de data die we de 17e gaan genereren, maar ook om aan het einde van de hackathon te kunnen pitchen. Wie heeft interesse in deelname team rond trekker data en bodemverdichting?


#5

Hallo allemaal,

Even een update namens Roel en Auke.
Na het verzamelen van een stukje machinedata tijdens de Trekkerhack hebben we ons gericht op het decoderen van de verzamelde data, en met succes!

Een deel van de data was de locatiedata, deze was niet versleuteld en eenvoudig te interpreteren.

Momenteel hebben we uit de verzamelde data het toerental van de motor kunnen decoderen, en ook het brandstofverbruik. Het proces om dit te doen is momenteel nog semi-handmatig maar hier wordt aan gewerkt. De data die we momenteel succesvol hebben kunnen decoderen is gevisualiseerd door
Farm24, (dank daarvoor!) en te vinden op https://www.farm24.org/isobus/

Bovenin is het toerental te zien in het groen, en in het roze het brandstofverbruik. De visualisatie is momenteel experimenteel, maar het is een mooi begin.

Andere interessante data zoals het toerental van de aftakas en de hefweerstand lijkt vooralsnog ook goed te vinden en decoderen. Om dit te verifiëren zullen we zoals Anne aangaf op 17 november testjes gaan doen bij Derk en Pieter.

Verder wordt er ook nog gewerkt aan het werkend krijgen van de 3/4G verbinding op de ISOBlue zelf.
Daarmee komt ook het doen van een wat meer uitgebreide testrun in zicht. Daarbij zal de ISOBlue als stand-alone-unit automatisch machinedata gaan verzamelen.

Tot zover de de ISOBlue status.


About the ISOBlue project
The First Dutch ISOBlue!
#6

Heel tof, goed bezig!